کد خبر: 36618

رئیس اتحادیه باشگاه‌های فوتبال در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

برای تیم ملی نقشه دارند/ هدف اصلی‌شان صعود عراق و بحرین است!

دو تیمی که در مرحله پلی‌آف باید به مصاف تیم‌های ایرانی بروند، کویتی و بحرینی هستند. همه این را می‌دانیم که سعودی‌ها با تیم‌های بحرین و کویت از لحاظ سیاسی همسو هستند.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد میزبانی تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان فعلا مربوط به بازی‌های پلی‌آف است و در مرحله گروهی دوباره تصمیم‌گیری می‌شود، اما ایران دوباره تاکید کرد که هرگز حاضر نیست در کشور ثالث میزبانی کند. رئیس اتحادیه باشگاه‌های فوتبال می‌گوید دست‌هایی در کار است تا برخی کشورهای عربی از این ماجرا سود ببرند. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با عزیزالله محمدی را در ادامه می‌خوانید.

رای جدیدAFC را منصفانه می‌دانید؟

در ماده 15 و 17 اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی تاکید شده تمامی فدراسیون‌ها باید مواردی را در اساسنامه خود لحاظ کنند که به آنها اشاره می‌کنم. اول از همه بی‌طرفی در امور سیاسی و مذهبی است که مشخص است دقیقا به چه موضوعی اشاره می‌کند. منع اشکال تبعیض مورد دیگری است که به آن اشاره دارد و این به آن معناست که باید در تصمیم‌گیری‌ها مستقل و به دور از جریانات سیاسی عمل کرد. بحث دیگر هم جلوگیری از تضاد منافع است که این هم یعنی نباید در تصمیم‌گیری‌ها به صورت چندگانه عمل کنیم و به دلیل منافع شخصی شکل آرایی که صادر می‌کنیم متفاوت باشد و عینا همین موارد هم در ماده 23 اساسنامه فیفا و کنفدراسیون‌ها هم آمده است. حالا موضوع این است که در این تصمیم  AFC تمام این موارد به نوعی نادیده گرفته شده است.

این برخورد با تیم‌های ایرانی چه دلایلی می‌تواند داشته باشد؟

دو تیمی که در مرحله پلی‌آف باید به مصاف تیم‌های ایرانی بروند، کویتی و بحرینی هستند. همه این را می‌دانیم که سعودی‌ها با تیم‌های بحرین و کویت از لحاظ سیاسی همسو هستند. از طرفی تیم بحرینی می‌خواهد در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته باشد و مطمئنا در مشهد نمی‌تواند حریف شهرخودرو شود. این را هم در نظر داشته باشید که در قوانین جدید  AFC که اتفاقا با پیشنهاد ایران هم در دستور کار قرار گرفت، قرار بر این است که به تیم‌های حاضر در رقابت‌های آسیایی و کشورشان امتیاز فنی بدهند و براساس این امتیازات تعداد تیم‌هایی که از هر کشور در بازی‌های لیگ قهرمانان حاضر می‌شوند، کم و زیاد شود. با این فرمول تیم‌های بحرینی و کویتی می‌توانند با صعود به مراحل بالاتر شرایط بهتری را کسب کنند، مثلا دوره آینده در مرحله دوم پلی‌آف حاضر می‌شوند. البته من بر این باورم که این اتفاقات اهداف بزرگ‌تری را دنبال می‌کند.

چه هدفی بزرگ‌تر از حضور نداشتن تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیاست؟

این موضوع پیش‌زمینه‌ای است برای گرفتن میزبانی از ایران در رقابت‌های مقدماتی جام‌جهانی. ما اگر در بازی خانگی‌مان برابر بحرین و عراق برنده شویم مطمئنا در بازی‌های بعدی پیروز خواهیم بود و می‌توانیم به‌عنوان تیم اول یا تیم دوم راهی مرحله بعد شویم، اما اگر آنها بازی‌ها را به بیرون از ایران بکشند با یک امتیاز از این دو بازی می‌توانند بحرین و عراق را راهی مرحله بعدی کنند. اگر غیر این است جواب بدهند که ما چه مشکل سیاسی داریم که بخواهند میزبانی را از ما بگیرند؟ آمریکایی‌ها در خاک عراق دست به یک ترور ناجوانمردانه زدند و ما هم در پاسخ، پایگاه آمریکایی‌ها را در خاک عراق زدیم. کجایش به امنیت داخلی ما ربط دارد؟ بحث هواپیما هم که یک اشتباه انسانی بوده. تنها دو شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا و سوئد فعلا پرواز به ایران را به حالت تعلیق درآورده‌اند و باقی پروازهای دیگر داخلی و خارجی در جریان است.

البته موضع نرم  AFC نشان می‌دهد که دل‌شان می‌خواهد تیم‌های ایرانی در رقابت‌ها حاضر شوند!

این به خاطر مشکلاتی است که از لحاظ اسپانسرهای لیگ قهرمانان آسیا گریبان  AFC را می‌گیرد. برایشان مهم است که تیم‌های پرتماشاگر در بازی‌ها حضور داشته و تبلیغات آنها چندین میلیون بیننده بیشتری داشته باشد. با کنار کشیدن ایرانی‌ها قطعا اسپانسرها متضرر می‌شوند و این می‌تواند برای ادامه همکاری آنها با کنفدراسیون فوتبال آسیا در سال‌های آینده مشکل‌ساز شود.

شما هم معتقدید که باشگاه‌ها تصمیم خوبی گرفته‌اند؟

صددرصد. این بهترین تصمیم است و ما نباید با تصمیم نابه‌جا تایید کنیم که داخل کشورمان نا آرامی وجود دارد. به نظر من این تصمیم غیر از جرایم نقدی تبعات دیگری برای باشگاه‌های ما ندارد و ما باید بلافاصله با مستندات قوی شکایت خودمان را به کمیته انضباطی فیفا ببریم و اگر بتوانیم ادله قوی داشته باشیم ممکن است حتی این حکم را تعلیق کنیم.

* نویسنده: آرش محمدی، روزنامه‌نگار